mieszkanie_nagłówek

Projekt wnętrza mieszkania w Chorzowie. Naszym zadaniem było połączenie dwóch sąsiadujących ze sobą mieszkań w jedną funkcjonalną przestrzeń, stworzenie otwartego salonu z kuchnią i części prywatnej mieszkania. W tym celu jedno mieszkanie zostało w całości przeznaczone na część dzienną a drugie na część nocną. Obie części oddzielone zostały buforem w postaci ciągu szaf, które poza funkcją użytkową stały się przegrodą akustyczną.


W części dziennej umieszczono drewnianą kostkę, w której znajdują się: schowek i garderoba, toaleta oraz zabudowa kuchenna. Za drewnianą zabudową schowany został także telewizor oraz stolik śniadaniowy.

 

autor: Katarzyna Leśniok, współpraca: Magdalena Brzuska
inwestor: prywatny, projekt: 2014
wizualizacje: Tomasz Pora

 

 

20150224_sxl_mieszkanie-zuradzki_schematy-01

wyburzenia                                                  rozdział między częścią dzienną a nocną                                              kostka funkcjonalna

 

rzut-02

 

 

3-pp_out

2-pp_out

1-pp_out